Φωτογράφιση προϊόντων εστίασης

Φωτογράφιση προϊόντων εστίασης

Εάν διαθέτετε κάποιο κατάστημα εστίασης, εστιατόριο, fast food, ή καφετέρια – bar σίγουρα απαιτείται εκτός από την φωτογράφιση του χώρου για την προώθηση της επιχείρησης σε facebook, instagram, ιστοσελίδες ή καταλόγους, να αναδείξετε και τα προϊόντα τα οποία παρέχετε στους πελάτες σας.

Εκτός λοιπόν από την φωτογράφιση του χώρου θα πρέπει να προσεγγίσουμε και την φωτογράφιση πιάτων φαγητού, γλυκού, κοκτέιλ, ποτά κλπ.

Η φωτογράφιση προϊόντων εστίασης απαιτεί ειδικούς φακούς και συγκεκριμένες τεχνικές φωτογράφισης για να μπορέσει να αναδείξει τα προϊόντα σας με τον καλύτερο τρόπο. Για την φωτογράφιση φαγητών θα χρειαστούμε έναν φωτεινό φακό (υψηλά f) και ίσως να απαιτηθεί και φακός macro για την απόλυτη ευκρίνεια των προϊόντων.

Φωτογράφιση προϊόντων εστίασης, φαγητού - ποτού
φωτογράφιση φαγητών - ποτών

Χρήση φωτογράφισης προϊόντων εστίασης

Μία επαγγελματική φωτογράφιση προϊόντων εστίασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετούς λόγους marketing αλλά κάθε ένας από αυτούς απαιτεί διαφορετική προσέγγιση κατά την φωτογράφιση.

Φωτογράφιση προϊόντων εστίασης για προώθηση σε social media: Η φωτογράφιση των προϊόντων θα πρέπει να γίνεται με την μορφή θεματικής φωτογράφισης (φωτογράφιση με κάποιο ιδιαίτερο φόντο ή με χρήση κάποιου μοντέλου. Συνήθως αναφέρεται και ως καλλιτεχνική φωτογράφιση.

Φωτογράφιση για προώθηση σε έντυπους καταλόγους: Η φωτογράφιση των πιάτων – ποτών γίνεται με χρήση λευκού ή μονόχρωμου φόντου και αφού ολοκληρωθεί η φωτογράφιση ξεκινάει η επεξεργασία τους για να αφαιρέσουμε το φόντο και να παραλάβετε φωτογραφίες των πιάτων – ποτών χωρίς να υπάρχει φόντο, έτσι ώστε να παραδώσετε τις φωτογραφίες στον γραφίστα σας και να τις εισάγετε σε κάποιο διαφημιστικό κατάλογο.

Φωτογράφιση για προώθηση σε ιστοσελίδα τύπου efood: Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε θεματική φωτογράφιση ή φωτογράφιση με λευκό φόντο για να εμφανίζεται καθαρά το προϊόν που θα παραλάβει ο πελάτης σας.