Φωτογράφιση κοσμημάτων - αξεσουάρ

Φωτογράφιση κοσμημάτων και αξεσουάρ

Ανεξάρτητα αν θέλετε να φωτογραφίσετε κοσμήματα χαμηλής αξίας ή αρκετών χιλιάδων ευρώ, η φωτογράφιση κοσμημάτων είναι και θα είναι ο εφιάλτης κάθε ερασιτέχνη φωτογράφου, εάν προσπαθήσετε να φωτογραφίσετε τα κοσμήματα από μόνοι σας.

Η φωτογράφιση κοσμημάτων απαιτεί ιδιαίτερο φακό (macro) και πάνω απ’ όλα συνδυασμό επαγγελματικών φωτιστικών για να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε στο κόσμημα την αξία που του αρμόζει.

Αφήστε λοιπόν εμάς να κάνουμε την φωτογράφιση των κοσμημάτων σας είτε πρόκειται για κοσμήματα χαμηλής αξίας είτε αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Φωτογράφιση κοσμημάτων για eshop
Φωτογράφιση κοσμημάτων

Φωτογράφιση κοσμημάτων για eshop, facebook

Δαχτυλίδια: φωτογραφίζονται “ξαπλωμένα” κάτω ενώ υπάρχει η δυνατότητα να φωτογραφηθούν σε μοντέλο χεριών, σε ειδικά εξαρτήματα συγκράτησης του δαχτυλιδιού ή εναέρια με ειδική βάση.

Σκουλαρίκια: Φωτογραφίζονται ανά ζευγάρι και τοποθετούνται είτε σε ειδική βάση που τα συγκρατεί, είτε ξαπλωμένα είτε σε ειδική βάση στήριξης

Περιδέραια: φωτογραφίζονται κρεμαστά, ξαπλωμένα ή σε ειδική βάση στήριξης

Μπρασελέ – Ρολόγια: δυνατότητα φωτογράφισης σε μοντέλο χεριού, ξαπλωμένα ή σε ειδική βάση στήριξης.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να φωτογραφηθούν σε λευκό ή χρωματιστό φόντο, σε γυαλιστερή επιφάνεια ή με κάποιο θεματολογία μεμονομένα ή μαζικά.

Φωτογράφιση κοσμημάτων σε λευκό φόντο

Καθημερινά μας καλούν πελάτες και μας αναφέρουν ότι ενδιαφέρονται για την φωτογράφιση των κοσμημάτων και τονίζουν το λευκό φόντο καθώς στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με κάποιο φωτογράφο που τελικά τους παρέδωσε φωτογραφίες που δεν ήταν σε λευκό φόντο αλλά όπως ακριβώς είχε ‘βγει’ η φωτογραφία απευθείας από την φωτογραφική μηχανή.

Για να εξηγήσουμε και σε όσους δεν γνωρίζουν, η φωτογραφική μηχανή δεν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες κοσμημάτων απευθείας σε λευκό φόντο αλλά απαιτείται μετέπειτα συμπληρωματική επεξεργασία ξεγυρίσματος (αφαίρεσης του παλαιού φόντου). Ο λόγος είναι ότι, ότι φωτισμό και να χρησιμοποιήσουμε πάντα θα υπάρχει μια αισθητή διαφορά χρωματικού τόνου. Έτσι, θα πλησιάζει το φόντο στο λευκό, αλλά δεν θα είναι το καθαρό λευκό φόντο που επιθυμείτε. Με αποτέλεσμα, όταν χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του κοσμήματος σε ένα λευκό background μίας ιστοσελίδας θα φανεί αμέσως η διαφορά.

Εμείς, δεν χρεώνουμε τίποτα στις περιπτώσεις φωτογράφισης κοσμημάτων για την υπηρεσία ξεγυρίσματος, έτσι ώστε να παραλάβετε σωστές φωτογραφίες κοσμημάτων σε πραγματικό λευκό φόντο και όχι κοντά στο λευκό…

Φωτογράφιση κοσμημάτων για Etsy, Zibbet & social media

Εάν είστε δημιουργός κοσμημάτων και θέλετε να τα προωθήσετε στο Etsy, στο Zibbet, στα social media ή σε όποια άλλη πλατφόρμα πώλησης βγάζοντας ένα επιπλέον εισόδημα;

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να καταλάβετε ότι έχετε ένα πλεονέκτημα ανάμεσα σε όλους τους άλλους ‘πωλητές κοσμημάτων‘ καθώς οι συγκεκριμένες πλατφόρμες πώλησης έχουν κατά το πλείστον ερασιτέχνες δημιουργούς που δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν θέλουν να επενδύσουν στην προώθηση των κοσμημάτων τους.

Για να μπορέσετε λοιπόν να πουλήσετε ένα κόσμημα μέσω internet θα πρέπει να επενδύσετε ένα μικρό ποσό για το μοναδικό όπλο που διαθέτετε, και αυτό είναι η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! Όταν όλοι λοιπόν προσπαθούν να πουλήσουν ένα κόσμημα φωτογραφίζοντας από ένα κινητό μαντέψτε ποιος θα πουλήσει περισσότερο όταν ακριβώς δίπλα πουλάει ένας που έχει κάνει μία επαγγελματική φωτογράφιση κοσμημάτων.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που έχετε, είναι ότι διαθέτετε χειροποίητα κοσμήματα που εσείς ορίζετε το κόστος πώλησης χωρίς να έχετε κάποιον ανταγωνιστή να πουλάει το ίδιο ακριβώς προϊόν πιο φθηνά από εσάς. Βάλτε το κόστος της φωτογράφισης (1€-4€) στο κόστος πώλησης. Έτσι, και θα πουλάτε περισσότερο και τα έξοδα δεν θα επιβαρύνουν εσάς!

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να φωτογραφίσουμε τα κοσμήματα σας στο χαμηλότερο δυνατόν κόστος, προσπαθώντας πάντα να βοηθάμε νέους και νέες δημιουργούς που προσπαθούν για ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Οπότε ελάτε να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να  βρούμε μία οικονομική αλλά ταυτόχρονα επαγγελματική λύση.